Om Reptil & Amphibian Husdjur

Unika reptil-och amfibiska husdjur inkluderar ödlor, ormar, sköldpaddor, grodor, paddor och salamandrar. Dessa typer av följeslagare är ett bra val för dem som är allergiska mot päls eller fjädrar. Sådana exotiska husdjur kan dock ge den oerfarna ägaren unika utmaningar. Vi rekommenderar att du diskuterar ditt val med våra veterinärer innan du köper eller adopterar, för att förbereda dig för de okända i exotisk husdjursvård.

Amfibie & Reptil Grunderna

Varje typ av reptil och amfibie är unik, vilket kräver särskild utrustning, bostäder, kost och grundläggande vård.

Temperatur-dessa exotics kräver ett kontrollerat klimat med reglerad fukt och temperatur, för att efterlikna sin naturliga miljö. Eftersom poikilotermiska ektotermer, reptiler och amfibier inte kan kontrollera sin egen kroppstemperatur. Därför är en exakt termiskt kontrollerad miljö livsmiljö viktigt för dessa husdjur. Bostäder-utrymme är en viktig faktor för att välja ett reptil-eller amfibiedjur. Många av dessa exotics kommer att växa till ganska stora över tiden. En lägenhet akvarium kommer så småningom att vara otillräcklig för vissa typer av ormar eller en leguan som kan växa till fyra fot eller mer i längd. Bostäder och mogna husdjursstorlek är viktiga för att välja rätt husdjur för dig. Diet-dessa exotics kör dietary gamut, från vegetarian till rovdjur, vissa kräver levande dieter. Erfarenheten av att mata levande djur till ditt husdjur kanske inte är för dig. Hygien-du, dina vänner och dina familjemedlemmar riskerar att utsättas för salmonellabakterier från vissa arter av reptiler eller amfibier. Salmonella kan orsaka allvarlig sjukdom, särskilt hos barn eller de med nedsatt immunförsvar. Utbilda dig själv, öva god hygien och regelbunden veterinärvård är alla kritiska för hälsan hos dessa husdjur och deras ägare.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att välja och ta hand om dina amfibie-och reptildjur. Kontakta en kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt för att boka tid idag.